Ontdek de magie van Capri op de top van Monte Solaro

Het eiland Capri is betoverend mooi en biedt tijdens een bezoek schilderachtige taferelen en adembenemende vergezichten. Voor een van de mooiste panorama’s moet je in Anacapri zijn, de hoger gelegen gemeente van het eiland. Op de top van Monte Solaro, met zijn 589 meter, krijg je een schitterend overzicht van de schoonheid van het eiland.

monte solaro capri

Kom met mij mee naar de top van Monte Solaro en ontdek de magie van Capri. Ik zal je alles vertellen wat je moet weten om Monte Solaro te bereiken. Ook als je slechts een dagtrip plant, kun je de bijzondere uitzichten van deze bijzondere plek ervaren.

monte solaro capri eiland

Hoogste punt van Capri

Op bijna driehonderd meter boven zeeniveau ligt de gemeente Anacapri, die zich uitstrekt over iets meer dan zes vierkante kilometer. Vanuit Marina Grande of Capri-stad kun je de bus nemen en bereik je in ongeveer twintig minuten Piazza Vittoria, het centrum van Anacapri. Naast de vele historische schatten die Anacapri rijk is, bevindt zich hier ook het hoogste punt van het eiland, Monte Solaro. Een tocht naar de top van deze berg, te voet of met de stoeltjeslift, is absoluut de moeite waard.

monte solaro capri

Met de stoeltjeslift naar de top

Eenmaal aangekomen in Anacapri, is het slechts een korte wandeling naar de ingang van de seggiovia, de stoeltjeslift. Deze eenpersoons stoeltjeslift brengt je in ongeveer twintig minuten naar het hoogste punt van het eiland. Het rit zelf is al de moeite waard; het uitzicht op weg naar de top is spectaculair terwijl het eiland onder je voeten door glijdt.

stoeltjeslift capri eiland

Je kunt een enkeltje kopen om vervolgens vanaf de top weer naar beneden te wandelen. In geval van een dagtrip naar Capri is het handiger om meteen een retourticket te kopen. Voor de meest recente prijzen en openingstijden kun je de website van de seggiovia raadplegen.

monte solaro capri

Lopend naar de top

Je kunt de top ook te voet bereiken. In de nabijheid van Piazza Vittoria start op de Via Monte Solaro de route die over een verharde weg geleidelijk omhoog gaat. Iets verderop gaat de weg over in een smaller grindpad en het laatste stuk van de route voert door een bos. Het is een redelijk gemakkelijke klim waarbij je op je eigen tempo kunt genieten van de prachtige vergezichten onderweg.

De top van Monte Solaro

Eenmaal boven op de top geniet je absoluut van het meest adembenemende uitzicht dat Capri te bieden heeft. Op 589 meter boven zeeniveau krijg je hier een betoverend panoramisch zicht over het eiland. Vanaf dit punt kun je ook de Vesuvius, het Sorrentijns schiereiland, de Amalfikust en de Li Galli-eilanden aan de ene kant bewonderen, terwijl aan de andere kant de eilanden Ischia en Procida opdoemen. De top van Monte Solaro biedt een perfecte samenvatting van de schoonheid die de regio Campania te bieden heeft.

Als je nog langer wilt genieten van het prachtige uitzicht, neem dan plaats op een van de terrassen van de bar die uitkijken op de Faraglioni, de rotsformaties die iconisch zijn geworden vanwege hun kenmerkende vormen en het symbool vormen van het eiland.

uitkijkpunt monte solaro capri eiland

De terugweg naar beneden met de stoeltjeslift is eveneens een prachtige ervaring. Je hoeft alleen maar achterover te leunen en te genieten van het uitzicht.

stoeltjeslift capri uitzicht ischia

Wandelen vanaf Monte Solaro

Zoals eerder vermeld, kun je Monte Solaro ook bereiken via een wandelroute. Voor de avontuurlijke wandelaar zijn er verschillende opties om vanaf Monte Solaro de wandeling te verlengen. Je kunt bijvoorbeeld verder wandelen via de Valletta di Cetrella, waar een verlaten zonneobservatorium en de kleine kerk van Santa Maria a Cetrella te vinden zijn. Langs een rotsachtige zigzagpad kun je helemaal afdalen tot aan Capri-stad, bekend als de Passetiello-route. Deze afdaling is spectaculair vanwege de indrukwekkende en kleurrijke vergezichten. Het is sterk aan te raden om tijdens deze tocht enige vorm van navigatie te gebruiken, omdat de route op sommige punten niet goed gemarkeerd is.

Je kunt ook de Anginola-route nemen richting Capri-stad. Deze route is wat uitdagender, met een gedeelte waar je jezelf met behulp van kettingen door rotsachtig terrein moet manoeuvreren. Enige ervaring is daarom aanbevolen, of ga op pad met een ervaren gids die bekend is met de omgeving.

wandeling capri

Een alternatief is om vanaf de top richting het Belvedere della Migliara te wandelen. Vanaf daar kun je de wandeling voortzetten naar de Faro di Punta Carena. Als je nog energie over hebt en meer van het eiland wilt zien, kun je de route verlengen door het Sentiero dei Fortini Borbonici te volgen, dat leidt naar de Grotta Azzurra.

faro punta carena capri

Dagtrip Capri

Als je slechts één dag op Capri hebt, is een bezoek aan de top van Monte Solaro een aanrader. In dit artikel staat een uitgebreid dagprogramma inclusief een trip naar Monte Solaro. Naast deze suggestie biedt het ook meer informatie voor een goed geplande dag op Capri, zodat je het eiland optimaal kunt verkennen, zelfs als je maar kort de tijd hebt.

villa san michele capri

Reisgids Capri

In de digitale reisgids De Magie van Capri vind je nog veel meer unieke en mooie tips om het beste uit je verblijf op het eiland te halen. Ik heb mijn persoonlijke tips verzameld, van een salumeria waar je een heerlijk broodje kunt laten bereiden tot een plek waar je uitgebreid kunt tafelen met producten uit eigen tuin. Verborgen plekjes waar je de pracht van het eiland even voor jezelf lijkt te hebben en ik deel mooie tips voor een unieke lokale ervaring.

Meer tips voor Capri vind je in onderstaande artikelen:

felicia salerno travel

Booking.com