Supertips voor Napels met kids

Napels is een geweldige stad en ik deel met regelmaat artikelen over wat je hier zeker niet mag missen, wat interessant is om te doen en leuk om te zien. Maar wat is leuk om te doen wanneer je een reisje aan het plannen bent mét kinderen? Deze keer richt ik me dan ook speciaal op families met kinderen, deel ik met jou een aantal supertips om te doen en te bezoeken tijdens een bezoek aan Napels waarbij de kinderen zich zeker zullen vermaken!

1. Ga naar de dierentuin

Wanneer je kinderen geïnteresseerd zijn in dieren, kan een dagje dierentuin erg leuk zijn. De dierentuin bevindt zich in Fuorigrotta, een stukje buiten het centrum van Napels. De dierentuin is in ontwikkeling en na jaren van verwaarlozing onlangs weer geopend. Het is een kleine dierentuin maar biedt voor kinderen het nodige vermaak. Zo zijn er naast de verschillende diersoorten ook een aantal speelplaatsen waar ze zich kunnen vermaken.

Op de website van Visit Napels vind je meer informatie over de dierentuin zoals de bereikbaarheid en openingstijden.

dierentuin, zoo, napels, naples, napoli, kids, kinderen, salerno, salerno travel, kindvriendelijk napels
Dierentuin van Napels

2. Bezoek de kastelen van Napels

In een stad met zo veel geschiedenis mogen kastelen bijna niet ontbreken. Voor kinderen kan een kasteelbezoek erg interessant en indrukwekkend zijn. Denk aan de torens, kerkers, kanonnen en indrukwekkende panorama’s op de stad en Golf van Napels. Langs de zee bevinden zich het Castel dell’Ovo en het Castel Nuovo (ook wel Maschio Angioino genoemd) en in het hoger gelegen Vomero kun je Castel Sant’Elmo bezoeken.

castello, kasteel, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, kinderen, kids, reizen met kinderen
Castel Sant’Elmo

3. Stap op de fiets

Hoewel fietsen wellicht niet de eerste activiteit is waar je aan denkt bij een bezoek aan Napels, is dit wel heel goed te doen! Afhankelijk van de leeftijd, kan er een tour geboekt worden waarbij je onder begeleiding van een deskundige gids de stad verkent. Een andere optie is om een familiefiets te huren voor 4 personen en een ritje over de (autovrije) boulevard te maken. Een gezellige bezigheid samen met de familie! Een fietstour boeken? Bekijk hier de mogelijkheden!

4. Leer een echte pizza maken

Pizza maken in de stad waar de pizza margherita haar oorsprong vond: Napels is de aangewezen stad om de kunst van het pizza maken te leren! Italianen zijn gek op kinderen en met plezier zullen ze er zorg voor dragen dat de kinderen het naar hun zin zullen hebben. Zelf pizza leren maken is een leerzame en leuke activiteit om samen als familie te ondernemen! Meer informatie over de Pizza Les vind je hier.

pizza, naples, napels, napoli, salerno, salerno travel, kindvriendelijk, kids, reizen
Pizza leren maken in Napels

5. Bezoek de Vesuvius

Wat is er spannender dan een actieve vulkaan van dichtbij bekijken? Ga met het hele gezin richting de beruchte Vesuvius en maak er een avontuurlijk uitstapje van. Een uitje naar de krater kan ook goed worden gecombineerd met een bezoek aan de opgravingen van Pompeii, een van de steden die door de uitbarsting in 79 van de kaart werd gevaagd. Al dwalend langs eeuwenoude overblijfselen kunnen de kinderen hun fantasie gebruiken om de oude stad weer tot leven te wekken en een idee krijgen van hoe het leven hier ooit was. Een interessant en leerzaam uitstapje, uiteraard niet alleen voor de kinderen. Vanuit Napels zijn er verschillende mogelijkheden om de Vesuvius te bereiken.

Napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, vesuvius, vesuvio
Vesuvius

6. Ga naar Edenlandia

In de wijk Fuorigrotta, net buiten het centrum van Napels, kun je een bezoek brengen aan het pretpark Edenlandia. Na vijf jaar gesloten te zijn geweest, is het in de zomer van 2018 weer geopend. Er zijn verschillende attracties en activiteiten, leuk voor jong en oud. Meer info over dit pretpark vind je in het artikel van Iris de Brouwer.

7. Ga het water op

Bij goed weer zijn water en zwemmen vrijwel altijd een goede combinatie! Je kunt naar een van de stranden in Napels of omgeving of een boottocht boeken naar een van de eilanden in de Golf van Napels. Op een heerlijke manier geniet je vanaf het water van de omgeving en worden er de nodige stops gemaakt voor een verfrissende duik. Een uitje waar ook kinderen zeker veel plezier aan zullen beleven!

Bekijk hier de mogelijkheden om een dag op het water door te brengen in Napels en omgeving.

8. Blaas stoom af in een park

Af en toe is het fijn om aan de drukte van de stad te ontsnappen en even tot rust te komen in een groene omgeving. Ook voor kinderen is het fijn om even rond te kunnen rennen zonder auto’s in de buurt. Gelukkig biedt Napels genoeg opties en zijn er verschillende parken te vinden waar je deze rust kunt vinden. Het enorme park van Capodimonte is een heerlijke plek om te ontspannen, maar ook het Parco della Villa Floridiana in de wijk Vomero is ideaal om kinderen even wat speelruimte te geven. In de chique wijk Posillipo naar het Parco Virgiliano, dat zich op ongeveer honderdvijftig meter hoogte uitstrekt op de heuvel en betoverende vergezichten op de omgeving biedt.

9. Bekijk Napels onder de grond

Onder het bruisende en chaotische centrum van Napels gaat er een compleet andere wereld schuil. Ondergronds Napels is een mysterieuze wereld die de geheimen van het rijke verleden prijsgeeft. Het is een heel netwerk aan straatjes, grotten, catacomben en tunnels die ooit door de Grieken en later de Romeinen zijn aangelegd. De bodem onder de stad bestaat uit tufsteen, vulkanisch materiaal, dat eenvoudig te bewerken is. De Grieken maakten hier gebruik van om de stad op die manier uit te breiden. In de loop der eeuwen zijn de verschillende ruimtes gaan dienen als waterwegen, schuilplaatsen, offerplekken en catacomben. Een bezoek aan dit gedeelte van de stad betekent een reis door de tijd waarbij je tot maar liefst veertig meter onder de grond afzakt. Voor jong en oud is het enorm spannend om deze ondergrondse wereld te ontdekken.

Er zijn in Napels verschillende punten waar je deel kunt nemen aan een ondergrondse tour:

10. Boek een kindvriendelijke tour

De Nederlandse Iris de Brouwer schreef het kinderboek Verdwaald in Napels waarin poes Nola uit huis ontsnapt en allerlei avonturen in de straten van Napels meemaakt. Op basis van dit boek is er een prachtige kindvriendelijke tour door de stad ontwikkeld, geschikt voor jong én oud. Aan de hand van de avonturen van poes Nola ontdek je met een Nederlandstalige local de verhalen en legendes van Napels. Meer info over deze kindvriendelijke tour lees je hier.

Meer tips nodig voor jouw trip naar Napels? Zie onderstaande artikelen!

felicia, salerno, salerno travel, naples, napels, napoli

Booking.com