9 supertips voor Napels met kids

Napels is een geweldige stad en graag deel ik dan ook geregeld artikelen over wat je hier zeker niet mag missen, wat interessant is om te doen en leuk om te zien. Maar wat is leuk om te doen wanneer je een reisje aan het plannen bent mét kinderen? Deze keer richt ik me dan ook speciaal op families met kinderen, deel ik met jou een aantal supertips om te doen en te bezoeken tijdens een bezoek aan Napels waarbij de kinderen zich zeker zullen vermaken!

1. DIERENTUIN

Wanneer je kinderen geïnteresseerd zijn in dieren, kan een dagje dierentuin erg leuk zijn. De Zoo bevindt zich in Fuorigrotta, net iets buiten het stadscentrum. De dierentuin is in ontwikkeling en na jaren van verwaarlozing onlangs weer geopend. Het is een kleine dierentuin maar biedt voor kinderen het nodige vermaak. Zo zijn er naast de verschillende diersoorten ook een aantal speelplaatsen waar ze zich kunnen vermaken.

dierentuin, zoo, napels, naples, napoli, kids, kinderen, salerno, salerno travel, kindvriendelijk napels
Dierentuin van Napels

Local Iris geeft je meer informatie over de dierentuin en de bereikbaarheid in haar artikel Naar de dierentuin van Napels.

2. KASTELEN

In een stad met zo veel geschiedenis, ontbreekt het niet aan kastelen. Voor kinderen kan een kasteelbezoek erg interessant en indrukwekkend zijn. Denk aan de torens, kerkers, kanonnen en indrukwekkende panorama’s op de stad en Golf van Napels. Langs de zee bevinden zich Castel dell’Ovo en Castel Nuovo (Maschio Angioino) en in het hoger gelegen Vomero kun je Castel Sant’Elmo bezoeken.

castello, kasteel, napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, kinderen, kids, reizen met kinderen
Castel Sant’Elmo

3. FIETSEN

Hoewel fietsen wellicht niet de eerste activiteit is waar je aan denkt bij een bezoek aan Napels, is dit wel heel goed te doen! Afhankelijk van de leeftijd, kan er een tour geboekt worden waarbij je onder begeleiding van een deskundige gids de stad verkent. Een andere optie is om een familiefiets te huren voor 4 personen en een ritje over de (autovrije) boulevard te maken. Een gezellige bezigheid samen met de familie!

fietsen, naples, napels, napoli, bike, bike tour, fietstour, salerno, salerno travel, kinderen, kindvriendelijke, kids
Fietsen in Napels is leuk voor zowel jong als oud!

Een fietstour boeken? Bekijk hier de mogelijkheden!

4. PIZZA LEREN MAKEN

Pizza maken in de stad waar de pizza Margherita haar oorsprong vond: Napels is de aangewezen stad om de kunst van het pizza maken te leren! Italianen zijn gek op kinderen en met plezier zullen ze er zorg voor dragen dat de kinderen het naar hun zin zullen hebben. Leerzaam en een leuke activiteit om samen als familie te ondernemen!
Meer informatie over de Pizza Les vind je hier.

pizza, naples, napels, napoli, salerno, salerno travel, kindvriendelijk, kids, reizen
Pizza leren maken in Napels

5. VESUVIUS

Wat is er spannender dan een actieve vulkaan? Er zijn verschillende excursies en tours te doen die je tot aan de krater van de vulkaan Vesuvius brengen. Een interessant en leerzaam uitstapje, uiteraard niet alleen voor de kinderen. Vanuit Napels zijn er verschillende mogelijkheden om de Vesuvius te bereiken. Meer over deze vulkaan en hoe je deze het makkelijkst kunt bereiken, lees je in onderstaand artikel.

Vesuvius: de fascinerende vulkaan bij Napels

Napels, naples, napoli, salerno, salerno travel, vesuvius, vesuvio
Vesuvius

6. IJS ETEN

Welk kind houdt er niet van ijs? In een land als Italië zit je dus helemaal goed en in Napels zijn er heel wat plekken waar je samen met de kinderen kunt genieten van een heerlijk ijsje! Benieuwd waar je terecht kunt voor een heerlijk ijsje? Ook hier helpt Local Iris je graag op weg door de beste ijssalons voor jou te selecteren!

gelato ice cream salerno italy gambero rosso
Wie houdt er nou niet van ijs?

7. EDENLANDIA

In de wijk Fuorigrotta, net buiten het centrum van Napels, kun je een bezoek brengen aan het pretpark Edenlandia. Na vijf jaar gesloten te zijn geweest, is het in de zomer van 2018 weer geopend. Er zijn verschillende attracties en activiteiten, leuk voor jong en oud.

Meer info over dit pretpark vind je in het artikel van Iris de Brouwer.

8. BOOTTOCHT

Bij goed weer zijn water en zwemmen vrijwel altijd een goede combinatie! Het is mogelijk om al voor een paar uur een boot te huren, met of zonder schipper. Je vaart langs de kust en kunt in alle rust genieten van Napels vanaf het water, het zonnetje en stoppen voor een verfrissende duik. Een uitje waar ook kinderen zeker veel plezier aan zullen beleven!

boot, boat, naples, napels, napoli, salerno, salerno travel, kids, kinderen, kindvriendelijk, vakantie, italia, italy
Met lekker weer is een boottochtje ideaal!

Voor een boottocht in Napels kun je contact opnemen met Salerno Travel.

9. PARKEN

Af en toe is het fijn om aan de drukte van de stad te ontsnappen en even tot rust te komen in een groene omgeving. Ook voor kinderen is het fijn om even rond te kunnen rennen zonder auto’s in de buurt. Gelukkig biedt Napels genoeg opties en zijn er verschillende parken te vinden waar je deze rust kunt vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Botanische tuin of het enorme park van Capodimonte.

orto botanico, naples, napoli, napels, salerno, salerno travel, italia, italy, kinderen, kids, kindvriendelijk
Botanische tuin van Napels

Iris geeft je haar top 10 van parken in Napels!

Meer tips nodig voor jouw trip naar Napels? Zie onderstaande artikelen!

3 dagen Napels: tips voor een lang weekend
Vesuvius: de fascinerende vulkaan bij Napels
Hoe gevaarlijk is Napels?
10 Healthy Hotspots in Napels
7 tips voor een stedentrip Napels
9 must do's in Napels
5 dingen die je moet proeven in Napels
De 6 leukste wijken van Napels
5 musea in Napels die je niet mag missen
Gratis bezienswaardigheden Napels
Booking.com